Pojken i snön – Samuel Bjørk

Det är vintern 1999. En äldre man kör med bil över fjället när han plötsligt är tvungen att tvärbromsa. Framför honom står en blåfrusen pojke med ett par rådjurshorn på huvudet. I samma trakter, fjorton år senare, hittas en ung flicka i balettkjol brutalt mördad.

Kriminalkommissarie Holger Munch och hans kollega Mia Krüger dras in i det märkliga fallet. På brottsplatsen finns en övergiven kamera och Holger och Mia tror först på en snabb lösning. Men då är de ännu lyckligt ovetande om vad de snart kommer att möta.
Kommentar:
Efter Det hänger en ängel i skogen och Ugglan dödar bara om natten är Samuel Bjørk tillbaka med ett nytt fall att lösa för Holger Munch och Mia Krüger. Och i vanlig ordning handlar det om spektakulära mord. Det är aldrig bara en död man i en lägenhet utan det är välplanerade och arrangerade tillställningar som den listige mördaren utför. Jag gillar när det är lite ”extra” – även om det kanske blir lite väl omständigt den här gången.
Jag tycker om både Munch och Krüger och att följa dem både i yrkeslivet och det personliga. Det här är bra nordisk krim, även om jag inte tycker att den här tredje boken är riktigt lika bra som de båda tidigare. Men det är fortfarande bra underhållning, högt tempo och rejält med spänning och jag ser mycket fram emot att läsa nästa del i serien.
Fakta:
Originaltitel: Gutten som elsket rådyr
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 453
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.