En sommar i Devon – Lucy Diamond

Shell Cottage har alltid varit familjen Tarrants semestertillflykt. Huset vid havet i Devon har förgyllt deras somrar med strandlekar, grillfester och varma kvällar. Men den här sommaren kommer allt att förändras.
 
Olivia har nyligen blivit änka, och efter sin makes död upptäcker hon något som får hennes liv att vändas upp och ner. Dottern Freya har en lyckad karriär som husläkare, men när hon begår ett misstag på jobbet ställs hennes framtid på spel. Olivias svärdotter Harriet ser fram emot en semester med maken Robert och tonårsdottern Molly, men det Harriet inte vet är att Robert bär på en hemlighet. Och det gör även Molly.
 
Kommentar:

Sommar, semester och familjehemligheter – En sommar i Devon är en fin feelgood som passar utmärkt som strandläsning. Jag gillar tonen i den här berättelsen. Det sker många svåra och komplicerade saker som påverkar dynamiken och relationerna i huset, men det blir varken för fluffigt eller för tungt.

Det hela slutar också på ett varmt och gott sätt, och även om det är väldigt sött och rart alltihop så finns det en liten touch av vemod att sommaren är över. Jag gillar sommarkänslan och familjerelationerna helt enkelt.

Jag har inte läst Lucy Diamond tidigare, tror jag, men det kommer jag att göra fler gånger.

Fakta:
Originaltitel: Summer at Shell Cottage
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 444
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.