Bara du – Ninni Schulman

Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen.Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är.

Till slut hittar de varandra. Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof.

Kommentar:

Jag tycker väldigt mycket om Ninni Schulmans Hagfors-serie med journalisten Magdalena Hansson i huvudrollen. (Flickan med snö i håretPojken som slutade gråta,Svara om du hör mig, Vår egen lilla hemlighet. och Välkommen hem). Men nu kommer hon med något nytt. Bara du är en fristående relationsthriller som handlar om ensamhet och besatthet, och en relation som spårar ur.

Och det här är så himla bra! Här finns en klaustrofobisk stämning som byggs upp för varje kapitel, man bara vet vartåt det lutar men ändå kan man inte riktigt veta. Inget är säkert. Kapitlen är korta och det är omöjligt att sluta läsa när man väl börjat.
Min enda invändning är slutet. Inte hur det slutar men att det slutar och sedan på sätt och vis fortsätter i några kapitel till när det så att säga redan är över. Jag hade nog hellre sett ett lite annat avslut. Men det är egentligen strunt samma. Hatten av för Ninni Schulman som bara blir bättre och bättre för varje bok.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 349
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.