Hantverkaren – Sharon Bolton

Helt avgörande för Florence Loveladys lysande karriär som polis, var när hon grep kistmakaren Larry Glassbrook. Det är nu trettio år sedan han dömdes för en serie barnamord, som ur våra värsta mardrömmar. Offren begravdes levande.
Larry erkände morden; fallet var lika enkelt som det var spektakulärt. Nu är han död. Ändå har saker från det förflutna börjat upprepa sig på fasaväckande vis. Hade hon helt fel den där gången för många år sedan? Eller är någonting helt annat, ännu mörkare på spel?
Kommentar:
Sharon Bolton är en av mina favoritförfattare – trots att hon också är väldigt ojämn. Hon växlar mellan högt (Lacey Flint-serien, Små svarta lögner) La och lågt (Rov/OfferDödsdömdDaisy i kedjor), men på något sätt är det ändå alltid underhållande att läsa.
Hantverkaren hör tack och lov till hennes bättre, annars har det varit lite si och så med kvaliteten på de senaste böckerna. Men Hantverkaren är Bolton i högform, och faktiskt lite nyform också. Det känns som lite av en nytändning.
Det är rysligt otäckt på sina håll, det handlar om häxerier och häxjakter, både i det förflutna och modern tid. Florence Lovelady är en stark karaktär som jag gärna skulle läsa mer om.
Fakta:
Originaltitel: The Craftsman
Förlag: Modernista
Antal sidor: 444
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.