24 goda gärningar – Jenny Fagerlund

Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?
 
Kommentar:
24 goda gärningar är en helmysig jul-lit som landar precis rätt hos mig. Så här ska en bra julroman vara. Här finns julstämning – och också avsaknad av att känna julstämning. Alla mår inte sådär jättebra när julen närmar sig.
 
Emma är en oemotståndlig karaktär. Det går inte att inte tycka om henne. Hon kämpar mot sina mörka tankar och skuldkänslor, men när hon bestämmer sig för att utföra 24 goda gärningar så gör det gott även för henne. Och julens kanske finaste budskap går tydligt fram i den här lilla julpralinen – det är gott att ge, och det lönar sig att vara snäll.
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.