Vittnet – Teresa Driscoll

På ett tåg till London underhåller sig Ella Longfield med att tjuvlyssna på två tonårstjejers harmlösa flirtande med några unga killar. Men när hon av samtalet förstår att killarna precis har blivit utsläppta från fängelset, och dessutom erbjuder sig att visa tjejerna runt i London, väcks modersinstinkten till liv. Ändå bestämmer hon sig för att inte ingripa. Och nästa morgon vaknar hon upp till nyheten att Anna Ballard, den ena av tjejerna på tåget, är spårlöst försvunnen.
 
Ett år senare plågas Ella fortfarande av skuldkänslor, men livet har ändå gått vidare i den lilla engelska kuststad där hon bor med sin familj. Om dagarna arbetar hon i sin blomsterbutik, men hon har ofta en känsla av att hon är förföljd. Och sedan kommer det första brevet…
 
Kommentar:
Vittnet är en spännande thriller i samma anda som Lisa Jewells senaste böcker. Det är spänning men inget frossande i våldsamheter och blod. Den här genren är lite av Kitty-mysterium för vuxna, funkar finfint som mellandagsläsning.
 
Handlingen är lagom lurig. Ledtrådarna, läs villospåren, som läggs ut är många och det går inte lista ut hur allt hänger ihop förrän upplösningen kommer.
 
Jag tycker Vittnet funkar helt okej, det är ingen rafflande spänning och huvudpersonen Ella är ett sömnpiller. Men som trivselthriller betraktad är den helt okej.
 
Fakta:
Originaltitel: I am Watching You
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 305
 
Finns på Bokus och Adlibris.