Och sen var hon borta – Lisa Jewell

För tio år sedan slogs Laurels liv i spillror. Hennes femtonåriga dotter Ellie försvann spårlöst och hittades aldrig. Laurel har aldrig givit upp hoppet på att hitta Ellie, men när hon en dag träffar en karismatisk man blir hon handlöst förälskad. När hon därefter träffar mannens nioåriga dotter, hoppar Laurels hjärta över ett slag. Den lilla flickan är nämligen oroväckande lik Laurels sedan länge försvunna dotter. Vad hände egentligen med femtonåriga Ellie Mack? Finns hon fortfarande kvar i livet?
Kommentar:

Lisa Jewell har i sina senare böcker skiftat spår från feelgood till trivselthrillers. Det är spännande och underhållande, men jag saknar den gamla Lisa. Jag tycker att hon är mycket starkare som relationsskildrare än spänningsskapare. Men med det sagt så gillar jag det här också, jag blir underhållen.

Det här är en historia som knyter samman dåtid med nutid, och det gör Jewell bra. Både Lauren och Ellie är fint skildrade. Den sorg som Lauren känner och vad det gör med henne och hennes familj är rå och äkta. Däremot har jag problem med de övriga karaktärerna – särskilt Poppy.
Själva mysteriet är förutsägbart och jag saknar twister och överraskningsmoment. Jag fann dig överraskade mig mer, men som helhet är Och sen var hon borta en bättre historia. Jag längtar dock efter en ny Typ trettio

Fakta:

Originaltitel: Then She Was Gone
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Enligt O.