Typ trettio – Lisa Jewell

Tänk dig att du springer ihop med din första stora kärlek tolv år efter att hon försvann, att hon är snyggare än tidigare och att hon dessutom svarar ja när du frågar henne om en date. Det här är vad som händer Dig Ryan samma dag han fyller trettio. 

Tänk dig sen att du är Nadine, Digs bästa vän sedan femton år, och att den stora kärleken visar sig vara Delilah, din nemesis redan i skolan och fortfarande efter tolv år ett störande element. Kan man klandra dig då om du plötsligt börjar göra fåniga saker som att spionera utanför Digs hus mitt i natten, eller ringa din egen gamla kärlek som idag är om möjligt ännu mer fel än han var för tio år sedan?

Kommentar:
Nu i sommar lånade jag hem de Lisa Jewell-titlar jag inte läst från biblioteket, Våga flyga och Typ trettio. Jewell är en av mina favoritförfattare när det gäller chick-lit, även om hon hittills aldrig fått mig att jubla högt så håller hon alltid en hög och jämn kvalitet. Men nu jublar jag! Typ trettio är min favorit av hennes böcker, det här är mycket underhållande.

Jag tycker om Dig och Nadine, och själva historien som kretsar runt de två vännerna som är ”typ trettio”. Det är massor med charm och värme, både skratt och tårar, och det är förutsägbart men det spelar ingen roll. Det är som bekant inte målet som är det viktiga utan vägen dit, och det här är en rolig resa. Riktigt rolig! Jag köper till och med det sockersöta slutet.

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 476
Utgivningsår: 2003
Första meningen: Dig vaknade med ett ryck.