Problemet med Henry och Zoe – Andy Jones

Henry och Zoe har mer gemensamt än vad de tror. Till exempel vill de båda till varje pris lägga det förflutna bakom sig.

Henry har precis övergett sin ungdomsförälskelse på bröllopsdagen och åker till London där han hoppas kunna bygga upp sitt liv på nytt. Zoe har sina egna skäl att se över sitt liv, och hon tänker göra det genom att lämna London och resa över hela världen medan hon funderar på vad hon egentligen vill ha ut av livet. Hon vet inte vart hon är på väg, men hon är övertygad om att hon ska dit ensam.
Om Henry och Zoe hade träffats för ett år sedan hade kanske allt sett annorlunda ut. Men det är inte så livet funkar och därför är den här boken inte heller en vanlig kärleksroman.
Kommentar:

Det här är en fint berättad historia om komplicerad kärlek. När det inte går som på räls, när man har mycket i bagaget, och när tajmingen för att inleda ett förhållande är helt fel. Både Henry och Zoe är omskakade och vilsna efter att (på olika sätt) avslutat långa relationer, men även om man inte är redo mentalt så går det inte att styra över känslorna. Huvudet säger nej, men hjärtat säger ja.

Både Henry och Zoe är sådana karaktärer som man inte kan låta bli att tycka om. Och jag tycker särskilt mycket om Henry, trots att han gör en del inte så sympatiska saker. Liksom i Andy Jones förra bok, Vi två, så är det den manliga huvudpersonen som man kommer allra närmast, det är Henrys historia som är den mest utvecklade.
Tempot är långsamt, och kanske också en smula segdraget. Själv tycker jag om det här långsamma när det egentligen inte händer så mycket som för berättelsen framåt, men jag kan tänka mig att en del tycker att det bitvis är lite väl segt. Jag ger dock många plus för äktheten, samspelet mellan honom och henne, det är mänskliga och verklighetsnära känslor.
Känslomässigt så blir det gott om både tårar och skratt. Det är riktigt roligt på sina håll, och känslorna växlar om vartannat. Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Den är minst lika bra som, om inte snäppet bättre än, Vi två
Jag har läst boken på engelska: The Trouble With Henry and Zoe
Fakta:
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidor: 331
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris