En andra chans – Jojo Moyes

Louisa Clark kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret samtidigt som hon och Ambulans-Sam håller sitt distansförhållande levande.Arbetet som assistent hos Agnes, den unga hustrun till en av New Yorks rikaste män, tar Lou in i stadens absoluta toppskikt. På en välgörenhetsbal möter hon Joshua Ryan, en man som bär med sig en viskning av Lous förflutna. Lou försöker hålla ihop sina båda världar, och upptäcker att hon tvingas bära på hemligheter – inte bara sina egna – som kan orsaka katastrofala förändringar i hennes liv. Och när allt ställs på sin spets måste hon fråga sig: Vem är Louisa Clark? Och hur stillar man ett hjärta som bor på två platser?

Kommentar:

Så är den här, uppföljaren till Livet efter dig och Arvet efter dig. Det kan ju inte vara helt enkelt att än en gång följa upp en dundersuccé, men Moyes gör det riktigt bra. En andra chans är till och med bättre än Arvet efter dig. Allt knyts fint ihop i denna avslutande del, och Lou blir äntligen den hon är menad att vara. Det blir äntligen dags för Lous historia, för nu handlar det mer om henne själv och inte så mycket om henne i relation till Will.

Jag är inte överens med allt som händer, och hade nog gärna sett andra val göras, men å andra sidan känns allt väldigt mycket som Lous val.
Det är förstås kul att återse alla gamla figurer, och även en del nya. Moyes är skicklig på att bygga karaktärer så att varenda en känns levande och på riktigt. Undantaget är väl Lily som inte var intressant ens i förra boken, och här finns med bara som pliktskyldig karaktär för att det skulle vara märkligt att helt sudda ut henne.
En andra chans är ett fint avslut på en fin serie!
Fakta:
Originaltitel: Still Me
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 480
Finns på Bokus och Adlibris.