You Belong With Me – Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane, drottningen av romcom, är tillbaka med en ny roman: You Belong With Me. Det här är uppföljaren till succéhiten från 2016, Who’s That Girl (Finns det en, finns det flera). Om ni minns så slutade den med att någon knackade på Edies dörr på julaftonskvällen, och nu får vi alltså äntligen fortsättningen på Edies och Elliots romans. Blir det dom eller inte?

Svaret kan ju tyckas självklart för den vane läsaren av den här sortens böcker, men om man känner McFarlane rätt så vet man att inget är egentligen självklart i hennes historier. Edie, copywritern från Nottingham, och Hollywoodstjärnan Elliot, är de en match som håller i längden?

Vad händer när pressen blandar sig i? Elliot fångas av paparazzis under en intim middag med sin undersköna skådiskollega Ines, och den alldeles vanliga Edie utmålas på andra sätt och skandalhistorien från Who’s That Girl får nytt liv i media. Samtidigt får Edie en ny kollega, den charmiga och lite tafatta Declan, som blir en välkommen ny vän i hennes liv.

Jag gillar det här jättemycket, Mhairi är min husgudinna när det gäller romantisk komedi, och jag har längtat efter att få läsa mer om Edie och Elliot. Men jag fastnar ändå på en del saker. Det tar väldigt lång tid att komma till det dramatiska, det händer först alldeles på slutet. Hela vägen dit är visserligen njutbar läsning, men det händer inte så himla mycket spännande som för storyn framåt. Jag älskar Edies och Elliots ”banter” och dialogen är som vanligt klockren. Men jag hade ändå önskat lite.. mer. Med det sagt så är det förstås måsteläsning och en helt underbar historia. Läs den, men läs Who’s That Girl (Finns det en finns det flera) först!

You Belong With Me kommer på svenska i augusti, Snälla, bli min igen.

Fakta:
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2024