The Summer of Impossible Things – Rowan Coleman

För trettio år sedan hände något hemskt med Lunas mamma. Något som Luna och hennes syster får reda på först efter mammans död. Men de har fler frågor än svar och ger sig av till Brooklyn där modern växte upp. Där finns ett hus som mamman och moster Susanne står som ägare till, en moster de aldrig träffat och ett hus de aldrig besökt.

Där händer något magiskt med Luna, och hon förflyttas tillbaka i tiden till 1977 och får möta sin mamma som ung kvinna. Luna tror först att hon blivit galen, men om hon nu kan resa bakåt i tiden, kan hon då också förändra saker i nuet? Kan hon rädda sin mammas liv – och betyder det att hon måste offra sitt eget?

Tidsresor är alltid ett lockande element i böcker, men det kan också ofta ge huvudbry. Det är svårt att
hålla isär de separata tidsrymderna och händelserna i förhållande till varandra. Här tycker jag att det
förflutna, nuet och framtiden vävs snyggt in i varandra. Det händer oväntade och överraskande saker
i varje tidshopp men hjärnan hänger med.

Miljöerna och tidsandan med 70-talets New York, disco och Travolta, är välskildrad liksom
karaktärerna, där vi får möta en del av dem både som unga och äldre. Och det går inte att inte tycka om Luna och de dilemman hon ställs inför.

Jag befann mig som i en liten bubbla under läsningen, i en magisk värld där det omöjliga är möjligt. Jag tror på tidsresor, och jag tror på lyckliga slut. Jag köper allt. Jag har läst ett par av Colemans tidigare böcker, de hon skrivit under pseudonymen Scarlett Bailey. De har varit underhållande och romantisk feelgood av det mer ”enkla” slaget. Men det här är magiskt bra.

Fakta:
Förlag: Ebury Press
Antal sidor: 432
Utgivningsår: 2018