Two Weddings and a Baby – Scarlett Bailey

Scarlett Bailey som är känd för sin mysiga jul-lit har i år kommit ut med en sommarroman, Two Weddings and a Baby. Den som läst hennes förra bok Just for Christmas kommer att känna igen sig, vi är nämligen tillbaka i den lilla cornwallska byn Poldore.

Det är dags för Alex och Ruans bröllop, men de är inte de som har de bärande rollerna. Det är Tamsyn, Ruans syster, som kommer tillbaka till byn efter fem år. Långa år, där hon och Ruan inte pratat med varandra utan varit i konflikt sedan Merryn drunknade och Tamsyn stack. Merryn som var Tamsyns bästa vän och Ruans fästmö.

Tamsyns plan var att svepa in i byn, elegant och chic, direkt från modebranschens Paris, tillbringa så lite tid som möjligt i byn och sedan återvända till sitt glammiga jobb. Men så blir det oväder. En fruktansvärd storm ställer till med stor skada och tvingar stora delar av byn att samlas uppe i den stora herrgården.

Mitt i ovädret stöter Tamsyn ihop med den hunkige kyrkoherden Jed, och dessutom hittar hon en nyfödd baby övergiven på kyrkogården, men vem är mamman och pappan?

Jag tycker det är jätteroligt att återse Poldore och alla invånarna från förra boken. Det är en underhållande historia fullt i klass med Scarlett Baileys tidigare böcker. Jag gillar den här bykänslan, gemenskapen och samhörigheten som får invånarna att enas under samma tak och rida ut stormen, både bokstavligt och bildligt. Det händer mycket med Tamsyn, hon hittar helt nya sidor av sig själv med en nyfödd baby på halsen. Vad är det som är viktigt i livet egentligen? Är det möjligt för henne att försonas med sin bror trots allt som har hänt?

Charmig och lättsam sommarläsning.

Fakta:
Förlag: Ebury Press
Antal sidor: 416
Utgivningsår: 2014
Första meningen: It was raining, which seemed appropriate.

Finns på Bokus och Adibris.