Släcka liv – Pernilla Ericson

Ett olöst mord skakar den norrländska byn Skageby och polisutredare Lilly Hed och kriminalinspektör Liv Kaspi kallas in. En extrem höststorm drar in över Sverige med utslagen el, översvämningar efter skyfall, nedfallna träd och lilla Skageby drabbas hårt. All kontakt med omvärlden bryts och dolt i mörkret sker ytterligare ett mord. Skräcken sprider sig i det lilla samhället.

Kommentar:
Släcka liv är uppföljare till 300 grader, där vi för första gången fick träffa polisutredaren Lilly Hed. Den här gången får hon sällskap av Liv Kaspi från Pernilla Ericsons tidigare serie om Erla-gruppen. Den serien har jag inte läst så för mig blev Liv en ny bekantskap.

Jag tycker att duon fungerar bra ihop, men jag hade också svårt att hålla isär dem och blandade ihop deras respektive bakgrundshistorier. Kanske till viss del beroende på att namnen är så lika. (Enkel minnesregel – LillY är den som bor i fYren.)

Jag tyckte riktigt bra om 300 grader, och visst är även Släcka liv en spännande kriminalroman. Det är kittlande med naturens makter och hur sårbart vårt samhälle är om elen och internet slås ut. Men jag tycker det brister en del i trovärdigheten, och även i själva miljöbeskrivningarna. Det känns inte direkt Västerbotten – som att vildsvin ofta passerar en övervakningskamera. Nej, inte särskilt troligt.

Men jag blir underhållen, det är lagom spännande och snabbläst, och visst kommer jag att även läsa nästa del i serien!

Fakta:
Förlag: Romanus & Selling
Antal sidor: 378
Utgivningsår: 2022