300 grader – Pernilla Ericson

Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige.

Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig.

 
Kommentar:
300 grader är inte bara en deckare, utan den benämns som en klimatthriller. Det är torra marker, värmebölja, och bränder som härjar. Men vissa bränder visar sig vara anlagda.
 
Utredaren Lilly Hed har brutit upp från en jobbig tillvaro i Stockholm och flyttat till Nynäshamn för att starta om. Och det blir full fart på jobbet direkt. Tillsammans med kollegan Katja och brandmannen Jesper försöker de både släcka bränder och ta reda på vad som egentligen händer. 
 
300 grader är välskriven och spännande, med intressanta karaktärer och miljöer. Och jag gillar särskilt mycket hur överraskande upplösningen var. Jag ser fram emot att läsa nästa del i serien om Lilly Hed.
 
Fakta:
Förlag: Romanus & Selling
Antal sidor: 336
Utgivningsår: 2020