Skammens väg – Pascal Engman och Johannes Selåker

 I ett Sverige som är djupt skakat efter Estoniakatastrofen är polisen Tomas Wolf svårt märkt av sina egna trauman. Men när han på nyårsaftonen till 1995 blir inkallad till en mordplats på en bordell, väcks han ur sin dvala.

Samtidigt kämpar kvällstidningsjournalisten Vera Berg både med sitt struliga privatliv och med att komma in i gemenskapen på sin nya arbetsplats Aftonbladet.

När ytterligare ett bestialiskt mord sker, denna gång på en porrklubb, korsas Tomas och Veras vägar och återigen tvingas de samarbeta trots sina olikheter. De anar ett samband mellan morden – men hur ser det ut och vem blir nästa offer?

Kommentar:
Skammens väg är uppföljaren till Till minne av en mördare, och vi får återigen möta polisen Tomas Wolf och journalisten Vera Berg. Det har gått ett halvår sedan förra delen, det har hunnit inträffa en Estonia-katastrof och 1994 har blivit 1995.

Jag gillar duon Tomas och Vera – ja, eller egentligen kan man väl inte kalla dem en duo då de inte riktigt jobbar ihop, utan är rätt misstänksamma mot varandra. Jag gillar också hela 90-tals känslan med exempelvis VHS-filmer och den nya webbdesken på Aftonbladet, som inte alls ses som det hetaste stället att bli placerad på.

Det är också riktigt spännande med högt tempo och trådar som drar åt många håll, och slutet gör att jag längtar ivrigt efter nästa del!

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 359
Utgivningsår: 2023