Tvekan är för veklingar – Ulrika Norberg

En gång levde Lilian Oxenborn ett liv i sus och dus. Exotiska resor, överdådiga middagar och en garderob bestående av drömkreationer från de stora modehusen. Nu är Lilian sedan länge pensionerad och förutom besöken på gymmet och engagemanget i kvällskursen för nyanlända händer det inte så mycket.

Men så stöter hon på chefredaktören Vera Claesson och plötsligt tar vardagen fart. Vera, som tampas med besparingar, rationaliseringar och odrägliga konsulter på tidningsredaktionen, vägrar bli överkörd och behöver all hjälp hon kan få. Hon finner i Lilian en osannolik vapendragare och snart har hon även den uppsagda vd-sekreteraren Sally på sin sida. Olikheter och generationsklyftor till trots enas den oväntade trion i kampen för tidningens framtid.

Kommentar:
Vissa böcker läser jag för omslaget, och det här var precis en sådan. Det går ju inte bara att låta bli att läsa en sån här skönhet, verkligen ursnygg förpackning!

Insidan gör mig dock inte fullt lika lyrisk, jag hade svårt att fastna och riktigt sjunka in i handlingen. Men det är utan tvekan trevlig och underhållande läsning som fyller sitt syfte,

Jag gillar vänskapen som växer fram mellan Lilian, Vera och Sally, och hur de tacklar de olika utmaningar de ställs inför när tidningen Siv ska läggas ner. Författaren Ulrika Norberg har en bakgrund som chefredaktör på bland annat Elle och Femina, och det är just bitarna från tidningsvärlden som jag tycker är allra bäst.

För övrigt, konsulter som ska omorganisera, har sådana någonsin gjort ett bra jobb? Jag himlar igenkännande med ögonen åt alla deras påhitt.

Fakta:
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2022
Antal sidor: 304