Nya gäster på Hedgehog Hollow – Jessica Redland

Efter ett år fullt av motgångar har Samantha äntligen lyckats öppna sitt räddningscenter för igelkottar på den brittiska landsbygden. Det är hårt arbete och frågan är om Samantha har tagit på sig lite för mycket? Som tur är har hon Josh vid sin sida. Men Josh har sina egna problem att ta itu med. Och han ställs snart inför ett svårt beslut: Ska han göra det han lovade sig själv att aldrig göra och förlåta sin far?

Kommentar:
Nya gäster på Hedgehog Hollow är uppföljaren till Kärlek på Hedgehog Hollow. och här får man en redig dos av både igelkottar, lantliv och romantik.

Jag är så kluven till den här historien – jag både hatar och älskar den. Läs inte vidare om du är spoilerkänslig men jag måste ösa ur mig.

Jag blir helt tokfrustrerad på den mesiga Samantha. Varför håller hon på och ältar sin mamma som betett sig så vidrigt hela Samanthas liv? Skit samma vad mamman har varit med om, hon är en vuxen människa som utsatt sin unge för psykisk misshandel. Släpp taget Samantha, var inte en sån självplågare. Men jag är säker på att i nästa del kommer Samantha att få sin mamma att gå i terapi och så vips är hon förlåten – och flyttar säkert in på gården hon med.

Det andra som gör mig tokfrusterad är att Josh och hans mamma förlåter den vidriga pappan som blev kär i en sjuttonåring och därmed drev mamman till ett självmordsförsök. Varför är alla så besatta av att lappa ihop alla relationer och förlåta? Man behöver inte gå omkring och hata och vara osams – men man kan väl släppa taget och inse att man faktiskt inte behöver ha vissa personer i sitt liv.

SÅÅÅ jag hatar ihjäl mig på vissa saker, men ändå ändå ändå, i allt elände och i allt det sockersöta finns det ändå något som gör att jag inte kan sluta läsa. Det är ju bara för gulligt med igelkottar. Och det är väl nåt fint med alla är tillsammans ändå. Och ja, jag kommer självklart att läsa nästa del. Ändå.

Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 467
Utgivningsår: 2022