Lågorna – Lina Bengtsdotter

Efter ett desperat samtal från barndomsvännen Katja återvänder Vega till Silverbro, det lilla samhället hon lämnade för London tio år tidigare. Under uppväxten var de två oskiljaktiga, Katja med sin trasiga barndom och Vega med saknaden efter sin mamma. Men när Vega kommer hem till Silverbro är Katja spårlöst försvunnen och tankarna går oundvikligen till Katjas moster Sofia Lo, tonåringen som försvann för mer än trettio år sedan. Vad har hänt Katja? Har de två försvinnandena någonting gemensamt och kommer Vega hitta Katja i tid, eller riskerar deras mörka hemlighet att avslöjas?

Kommentar:
Efter trilogin om kriminalinspektör Charlie Lager (Annabelle, Francesca, Beatrice) är Lina Bengtsdotter tillbaka med en ny, psykologisk spänningsroman. Den här gången utspelar sig historien i den fiktiva orten Silverbro, en plats där unga flickor försvinner och drömmar dör. Men miljöerna känns igen från förut, det är inte bara ortsnamnet som är besläktat med Charlie Lagers Gullspång.

Jag tycker om miljöerna, det lilla samhället där sågverket är centralt, och där människorna vi möter lever lite på skuggsidan med missbruk, psykisk ohälsa och trassliga relationer. Det är hopplöst och håglöst. Framtidstron finns någon annanstans än här.

Det är också en spännande och välskriven historia, med ett mörker och en nerv som håller mig i ett fast grepp. Riktigt bra!

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor 285
Utgivningsår: 2022