Kärlek på Hedgehog Hollow – Jessica Redland

När Samantha Wishaw tvingas se sitt livs kärlek gifta sig med en annan kvinna, som till råga på allt är hennes kusin, är hon redo att ge upp hoppet om att någonsin finna kärleken igen. Men när hon senare kör vilse och stöter på Thomas, en ensam, äldre änkeman som bor på den förfallna gården Hedgehog Hollow, förändras plötsligt allt.

Glad över att slippa alla gräl som uppstått efter kusinens bröllop bestämmer sig Samantha för att fullfölja Thomas och hans fru Gwendolines dröm om att öppna ett räddningscenter för igelkottar på gården. Hon kastar sig över uppgiften, omedveten om att hennes egen lycka kanske också finns att hitta på Hedgehog Hollow.

Kommentar:
Vem kan motstå en feelgood om ett räddningscenter för igelkottar? Inte jag i alla fall.

Det handlar om Samantha, som tvingas se sin ex-pojkvän gifta sig med hennes kusin, och dessutom vara brudtärna på bröllopet. Hon känner att hon inte vill bo kvar i samma by och se dem tillsammans, utan söker nytt jobb i en grannby. Där träffar hon den vresige änklingen Thomas, som bor ensam på gården Hedgehog Hollow. Han är bitter och less på livet, men när Samantha kommer in i hans liv förändras allt, för dem båda.

Kärlek på Hedgehog Hollow är en ljuvlig blandning av sockersött och salt. Det handlar om en del tunga och jobbiga saker som får tårkanalerna att rensas, men här finns också hela tiden sockervaddsfluffet som gör att man vet att allt kommer att ordna sig till det bästa. En hel del ilska framkallas faktiskt också, och jag kan för mitt liv inte förstå varför Samantha inte kapar kontakten med en viss familjemedlem. Jag vill verkligen inte se ett lyckligt slut på den relationen i nästa bok – men jag är helt övertygad om att det kommer för här lämnas inga vassa taggar (pun intended).

Det här är en charmig och mysig sommarkaramell att njuta av!

Fakta:
Originaltitel: Finding Love at Hedgehog Hollow
Förlag: LavenderLit
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2022