Lycka till – Malin Stehn

Emily har planerat sitt bröllop minutiöst, det finns egentligen bara tre detaljer som inte går att kontrollera: vädret, mamma Annika och storebror Erik.

Vädret blir strålande men under den påkostade bröllopsfesten blir stämningen bland gästerna efterhand alltmer spänd. Åtta år gamla sanningar tvingas upp till ytan och plötsligt är det som om inga sår någonsin läkte. Strax efter midnatt görs en fasansfull upptäckt längst ner i den mörka slottsparken.

Kommentar:
Lycka till är en relationsthriller, ett familjedrama i samma anda som Mattias Edvardsson, Monica Rehn, Petra Holst, med flera svenska författare som befolkar denna nu så populära genre. Det är också en genre som jag tycker väldigt mycket om – det är mycket som kan utspela sig inom familjeramarna, många trådar att spinna på och dynamiker att utforska, samtidigt som vi rör oss på en begränsad yta och med få karaktärer som gör att det blir täta och snabbläsa historier.

I Lycka till får vi möta Emily på hennes bröllopsdag. Hon ska gifta sig med sin William, som var bästa vän med hennes bror Erik tills en bilolycka för åtta år sedan förändrade deras liv för alltid. Här finns också mamma Annika, den hängivna fotbollsmorsan som alltid favoriserat Erik framför Emily, men numera mest föredrar bag-in-boxen. Även pappa Mats och Williams föräldrar Krister och Gittan har viktiga roller i dramat.

Det här är en spännande bladvändare, och klurig så att man inte är riktigt helt säker på hur allt hänger ihop. Korta kapitel gör att man varken kan eller vill sluta läsa. Och bäst av allt – olika röster för varje berättarspår i ljudboken. Det är guld!

Läs också Ett gott nytt år av samma författare.

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 410
Utgivningsår: 2023