Allt du inte säger – Krillan Ahlsén

Iris Lund ser fram emot en lugn höst på Österlen, där hon nu bor permanent efter att ha bestämt sig för att behålla sin pappas hus. Hon skriver för en lokaltidning, och när en story kring ett komplicerat vårdnadsärende landar i hennes knä, ser hon chansen att visa framfötterna. När en av intervjupersonerna plötsligt hittas avliden dras hon in i en härva av lögner och känslomässig utpressning. 

Samtidigt kommer hennes dotter Rosa ner för att bo hos henne efter att ha hamnat i fel sällskap, och Iris kämpar med deras relation. Snart förvandlas drömmen om en skön tillvaro med kärleken Mårten, till en jakt efter sanningen både om andra och henne själv. 

Kommentar:
Allt du inte säger är den fristående fortsättningen till Faller jag faller du. Även om de är fristående och funkar fint att läsas så, så bör du läsa dem i ordning för att få följa Iris från början.

Det här är en mix av relations-mittilivet-livspusslande och spänningsroman. Något mörkare den här gången än i första delen. Iris har nu bosatt sig permanent i pappans hus på Österlen. Tonårsdottern Rosa som bor kvar hos sin pappa i Stockholm har hamnat lite snett, och kommer ner till Iris för att få ett miljöombyte. Jag tycker att både Iris och Rosa är välskildrade karaktärer, där Rosa kämpar med sitt mående, och Iris är sönderstressad i sina försök att få alla runt omkring henne att må bra.

Men det handlar inte bara om deras relation, utan det händer andra saker också. Mord, droger och Iris som kommer lite farligt nära i sin jakt på sanningen. Det är både spännande och inte helt självklart allt som händer.

Jag gillar Iris mycket och tycker att det här är en riktigt bra serie som växer på mig. Längtar efter nästa del!

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 319
Utgivningsår: 2023