Ett gott nytt år – Malin Stehn

17-åriga Jennifer försvinner från en fest. I en annan del av staden skålar hennes mamma Lollo in det nya året med sina gamla vänner, Nina och Malena. De har inte så mycket gemensamt längre, men familjernas nyårsfirande är fortfarande tradition.

När föräldrarna vaknar efter en kväll med för många glas och lite för mycket ärlighet är mardrömmen ett faktum. Försvinnandet sätter vännernas värld i gungning och mörka hemligheter tvingas upp till ytan. Hur väl känner de varandra? Och vad hände egentligen på nyårsnatten?

Kommentar:
Jag inleder året med två relationsthrillers på raken, först Helene Floods Betraktaren, och nu Malin Stehns Ett gott nytt år. 17-åriga Jennifer försvinner från en fest, och ingen vet vad som hänt henne. Eller, det är inte riktigt sant, för någon eller några i vänkretsen vet men tiger. Men hemligheterna sipprar upp till ytan. Hur väl känner vännerna varandra, och hur goda vänner är de egentligen? Och vad vet de om sina barn eller äkta hälfter?

Här får vi följa tre berättarröster – Lollo, som är mamma till den försvunna Jennifer, Nina som är hennes vän, och Fredrik, Ninas man. Ljudboken är inläst av tre olika röster, precis som det ska vara.

Ett gott nytt år är en spännande historia, med föredömligt korta kapitel som gör att det inte går att sluta läsa. Karaktärerna känns trovärdiga, deras oro, ångest och sorg känns genom boksidorna.

Malin Stehn har tidigare skrivit ett 40-tal böcker för barn och unga, men Ett gott nytt år är hennes vuxendebut. Och en strålande sådan, jag ser fram emot nästa roman!

Fakta:
Förlag; Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 412
Utgivningsår: 2021