Beatrice – Lina Bengtsdotter

Kriminalinspektör Charlie Lager brottas med sina personliga demoner när hon kallas till Karlstad där en nio månaders flicka försvunnit. Föräldrarna är i chock och medierna rapporterar högljutt om det resultatlösa sökandet. Lovande spår förvandlas till återvändsgränder och Charlie får en känsla av att ingen vill berätta hela sanningen om den försvunna Beatrice. För varje timma som går blir chanserna att hitta det lilla barnet vid liv allt mindre och Charlie tvingas pressa sig själv och omgivningen till det yttersta.
Kommentar:
Beatrice är tredje delen i serien om Charlie Lager, och uppföljaren till Annabelle och Fransesca. Även den här gången handlar det om ett försvinnande, ett mysterium att lösa. Miljöerna är delvis annorlunda, då handlingen rör sig från Gullspång till Karlstad.
Jag tycker verkligen om den här serien, men jag tycker inte att Beatrice når upp till samma nivå som de övriga två. Annabelle kändes som något annorlunda, den stack ut och gick också in under huden på mig på ett annat sätt. Det känns lite som att det här är en variant på samma historia, en tredje gång, även om historierna såklart skiljer sig åt så är kärnan densamma. Jag hade nog också önskat en karaktärsutveckling hos Charlie Lager, nu står det ganska still och vi lär oss inget nytt om henne.
Men visst är det fortsatt en riktigt bra och rasande underhållande deckare, som är svår att lägga ifrån sig. Jag saknar bara det där lilla extra som fanns hos Annabelle.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 283
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.