Pakten – Sharon Bolton

Det är en idyllisk sommar och sex unga, begåvade vänner ser fram emot en ljus framtid. Men så slår en eskalerande lek, bestående av våghalsiga utmaningar, fruktansvärt fel. En kvinna och två barn dör.

Artonåriga Megan tar på sig skulden för dödsfallen och lämnar de övriga vännerna att gå vidare med sina liv. I gengäld kommer de alla överens om en »tjänst« de ska göra henne när hon väl släpps ut ur fängelset. Tjugo år senare är Megan försatt på fri fot – och spelet kan fortsätta.

Kommentar:
Sharon Bolton är en av mina favoritförfattare – men hon är också väldigt ojämn. Ibland skriver hon briljanta thrillers som gör att man tappar andan, men andra gånger är det blekt, tamt och rörigt. Man vet aldrig riktigt vad man får.

Den här gången håller hon sig på rätt sida i alla fall, det är riktigt underhållande, väldigt spännande – men kanske inte särskilt trovärdigt. Just det spelar dock inte så stor roll för mig, för det är en rolig bok att läsa! (Rolig, men spännande!) Högt tempo, bra karaktärer, och en historia som man inte riktigt vet vart den kommer att ta vägen.

Fakta:
Originaltitel: The Pact
Förlag: Modernista
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2022