Kates besynnerliga pysselbutik – Ali McNamara

När Kate öppnar sin lilla pysselbutik i den idylliska kuststaden St Felix känns det som att hennes största dröm äntligen går i uppfyllelse. Men det dröjer inte länge förrän hon råkar snubbla över ett mysterium i sin nya butik: ett mysterium som sträcker sig över sextio år tillbaka i tiden.

Jack, som driver en annan nyöppnad butik i stan, erbjuder sig att hjälpa Kate lösa mysteriet, men de upptäcker snart att historien som rullas upp framför dem bär kusliga likheter med deras egna liv. Gamla oförrätter kommer upp i dagen och frågan är om Kate och Jack kan lyckas ställa allt till rätta igen? Och kan de också själva få sitt lyckliga slut?

Kommentar:
Kates besynnerliga pysselbutik är Ali McNamaras tredje roman som utspelar sig i den lilla kuststaden St.Felix. (De två första delarna är Den lilla blomsterhandeln vid havet och Daisys gamla folkabuss). Det är mysig och charmig läsning, romantisk feelgood med ett stänk av magi.

Jag gillar att följa en serie där huvudpersonerna växlar för varje bok, men de tidigare huvudpersonerna ändå fortsätter att finnas med i handlingen. St. Felix är det centrala och som knyter alla samman. Den här gången är huvudpersonerna Kate och Jack. Kate driver en pysselbutik och är inte glad över konkurrensen när nyinflyttade Jack öppnar en konstnärsbutik. Men ganska snart tvingas de samarbeta för att lösa ett mysterium.

Jag gillar däremot inte det magiska elementet, i det här fallet är det målningar som kommer till liv när man håller ett broderi framför dem. Ja, det är lika fånigt som det låter. Jag förstår faktiskt inte varför McNamara envisas med att spela in magi i sina böcker nuförtiden. Det behövs inte, hon skriver bra och behöver inget överjordiskt för att få sina historier att lyfta. Men med det sagt så blir det här ändå en söt och charmig historia och St.Felix är lika idylliskt som alltid.

Fakta:
Originaltitel: Kate and Clara’s Curious Cornish Craft Shop
Förlag: LavenderLit
Utgivningsår: 2022
Antal sidor: 373