The Little Flower Shop by the Sea – Ali McNamara

Ali McNamara är en av mina favoritförfattare i chicklit/romkom-genren (From Notting Hill with Love…ActuallyFrom Notting Hill to New York…Actually, Breakfast at Darcy’s, Step Back in Time) vilket betyder ganska höga förväntningar från min sida när jag plockar upp en ny bok. Men jag fick precis vad jag hoppades på – en varm, charmig och romantisk berättelse som utspelar sig i fantastiska miljöer. Den här gången Cornwall.
 
Själva grundstoryn påminner en del om Breakfast at Darcy’s, men istället för att ärva en hel ö så ärver huvudpersonen Poppy sin mormors blomsteraffär i den lilla staden St. Felix. Floristyrket och kärleken till blommor har funnits i släkten i generationer men Poppy är det svarta fåret. Hon är fobiskt rädd för blommor, hon klär sig som en övervintrad gothare och tycker inte om folk, raka motsatsen till en blomsteraffärsinnehavare. Men eftersom Poppy är arbetslös och för att hennes mormor uttryckligen ville det här, så åker Poppy dit för att ge det en chans.
 
Hon har inte varit i St.Felix på femton år, av skäl som senare framkommer, och återkomsten väcker båda goda och dåliga minnen till liv. Poppys mamma, som också driver blomsterbutiker, skickar en av sina florister för att hjälpa Poppy, och tillsammans försöker de dra igång den avsomnade verksamheten, och hittar såklart båda nya vänner, ovänner, och romantiska intressen på kuppen.
 

Det här är supercharmig och härlig läsning, inget alls i stil med Jenny Colgans Cornwall-café även om ni tycker handlingen påminner, för det här är betydligt bättre skrivet. Stort plus för både karaktärer och miljö som är sådär mysigt skildrade så man bara vill packa väskan och flytta till St.Felix på en gång. (Tyvärr en fiktiv plats så jag blir hemma). Här finns också ett slott, en apa och förstås massor av blommor. Vad mer kan man begära?

Fakta:
Förlag: Little, Brown Book Group
Utgivningsår: 2015
Antal sidor: 400
 
Finns på Bokus och Adlibris.