Kan innehålla spår av Tommy Roos – Cecilia Klang

Tommy Roos liv är som det alltid varit. Han arbetar på fabriken i hemstaden Forshammar och är sedan många år gift med tonårskärleken Martina. Det enda som egentligen skiljer sig från ungdomsåren är att det stora lagts på hyllan, och att rockstjärnedrömmarna ersatts av villan, Volvon och vovven. Själv tycker Tommy att allt rullar på fint, men det gör inte Martina. Under ett samtal med en parterapeut släpper hon bomben: hon vill skiljas. Samtidigt får Tommy nyheten om att fabriken står inför hot om flytt till Estland, med hundratals arbetslösa som följd.

Tommys liv är på väg att rasa samman totalt, men så träffar han operasångerskan Gunnel Aurell, en gång en internationellt firad stjärna. Med Gunnels hjälp hittar Tommy sin röst igen och får chansen att bevisa att det fortfarande finns liv och kämpaglöd kvar i både honom och Forshammar.

Kommentar:
Kan innehålla spår av Tommy Roos beskrivs som en powerballad i romanform, och det är en träffsäker beskrivning.

Det handlar om Tommy Roos, som i sin ungdom var rockstjärna men numera jobbar på fabrik, lever familjeliv, och låter livet rulla på. Tills det inte rullar på längre. Hans fru vill skiljas och fabriken ska läggas ned och flytta till Estland. Det skjutsar Tommy rakt in i en livskris och han tvingas omvärdera vem han är, vem han var, och vem han egentligen vill vara. Och som tur är har han både gamla och nya vänner vid sin sida.

Och det är riktigt underhållande läsning! Jag älskar Tommy och hur han utvecklas under historiens gång. Jag tycker också om de övriga karaktärerna som är så målande och träffsäkert beskrivna att jag ser dem alla framför mig. Det är också lätt att känna igen sig i dem, och i den lilla bruksorten.

Kan innehålla spår av Tommy Roos är galet bra, smart och välskriven feelgood som går rakt in hjärtat på mig. När kommer filmen?

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2022
Antal sidor: 412