Den sista middagen – Anna E. Wahlgren

DÅ. De gamla vännernas tradition håller i sig, fem år efter studenten ses de fortfarande över en middag på den grekiska restaurangen Christos varje fredag. En het julikväll är stämningen på topp, men under ytan sjuder irritationen och efterfesten hemma hos William slutar på värsta tänkbara sätt.

NU. Det är tio år sedan Sophie träffade de andra när en inbjudan till middag hemma hos Ava dimper ner på hallgolvet. Varför vill hon samla gänget igen och riva upp gamla sår? Trots sin motvilja att återvända kan Sophie inte motstå lockelsen i att en gång för alla få reda på sanningen om det som hände William.

Kommentar:
Den sista middagen är en psykologisk spänningsroman som utspelar sig i en lyxig takvåning där middagsgästerna är inlåsta och isolerade från omvärlden. En mördare ska avslöjas.

Kompisgänget har hängt ihop sedan gymnasiet och efter studenten fortsatte umgänget med gemensamma fredagsmiddagar på en kvartersrestaurang. Men för tio år sedan splittrades gänget efter att en av vännerna, William, hittades död i badkaret. Dödsfallet avskrevs som självmord, men var det verkligen så? Nu, tio år senare, samlar Ava ihop sina gamla vänner för en återförening.

Berättelsen växlar mellan dåtid och nutid så vi får följa Williams sista timmar i livet parallellt med middagsbjudningen i nutid. Och det blir en spännande och tät historia där hemligheter och relationer avslöjas. Jag tycker om dynamiken i gruppen och hur de olika personerna faller in i sina gamla roller. Det dröjer inte länge förrän fasaderna börjar rasa samman och allt ställs på sin spets.

Spännande och snabbläst!

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 378
Utgivningsår: 2022