The Olive Branch – Jo Thomas

Har du nån gång druckit för mycket Prosecco och impulsbudat hem någonting från eBay? Det är precis vad Ruthie gör. Hon har nyligen separarerat från Ed, den gemensamma lägenheten är såld, och hon står inför att flytta hem till mamma när den perfekta tillvaron uppenbarar sig på skärmen framför henne. En olivgård i Puglia är till salu, och med ett snabbt klick blir Ruthie den nya ägaren.
 
Hon åker ner, på vinst och förlust, och hamnar mitt i en italiensk familjefejd. Gården hon köpt ägdes av släktens överhuvud och såldes av honom precis innan han dog. Något som ingen i släkten hade en aning om. Ruthie tas inte direkt emot med öppna armar men hon är fast besluten att göra det bästa av situationen.
 
Det här är skön januariläsning, de italienska miljöerna är så fint beskrivna att det nästan känns som en minisemester bara att läsa boken. Rad efter rad med olivträd, pittoreska miljöer, en trullo, italiensk mat och förstås prima olivolja. Jag gillar Ruthie, och geten Daphne som kom på köpet med gården. Här finns humor och värme och såklart romantik i en visserligen förutsägbar historia men vikten av verklighetsflykt ska inte underskattas. Om jag googlade på ”hus i Italien” efter läsningen? Japp.
 
Fakta:
Förlag: Headline Review
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.