Familjehemligheter på Hedgehog Hollow – Jessica Redland

Det har alltid varit Samanthas dröm att kunna driva sitt räddningscenter för igelkottar på heltid. Men just som möjligheten infinner sig fylls hennes hus med gäster, som allihop är i behov av hennes hjälp.

När hennes självupptagna kusin Chloe oväntat dyker upp på gården och lämnar över sin son i hennes vård, hopar sig orosmolnen. I synnerhet som Chloe vägrar berätta varför hon har lämnat sin man James …

Samantha gör sitt bästa för att sköta om alla nya igelkottar samtidigt som hon får hantera familjebekymmer till höger och vänster. Men i takt med att hennes eget hälsotillstånd förvärras inser hon att hon för en gångs skull måste se till sitt eget bästa. Föga anar hon att hemligheter ur det förflutna snart kommer att vända upp och ner på hela deras tillvaro.

Kommentar:
Jag har någon slags hatkärlek till den här igelkottserien som är lika delar irriterande usel och irriterande charmig. Den första delen, Kärlek på Hedgehog Hollow, var övervägande charmig, medan del två Nya gäster på Hedgehog Hollow gjorde mig tokfrustrerad, och tredje delen har lika mycket av båda delarna.

Jag tycker trots allt om Samantha, trots att hon är en mespropp och dörrmatta, och hon börjar också säga ifrån lite mer. Heja där! Men jag tycker fortfarande inte om att hennes otrevliga mamma får fortsätta vara med i bilden, och det stör mig att det kommer sluta med gullegull och förlåtelse dem emellan. Men stör det mig nog mycket så att jag kommer sluta läsa serien? Nejdå. Jag lär sitta där, med högt blodtryck och missnöjesrynka och blada mig igenom fjärde delen också. Var så säker.

Fakta:
Originaltitel: Family Secrets at Hedgehog Hollow
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 450
Utgivningsår: 2023