Ett delikat mörker – Christoffer Holst

Det närmar sig jul i Tällberg och på det anrika hotellet Åkerblads är julbordsförberedelserna i full gång. Musikalartisten Jessie är anställd som sångerska och hon fattar snabbt tycke för den unga pianisten August. Samtidigt anländer Louise Collins till Åkerblads, för att planera familjeföretagets kommande hotellsatsning. Men inom kort hittas August död nere vid Siljans kant.

I Stockholm blir Lina, som kämpar på med delikatessbutiken på Södermalm, indragen i sökandet efter en spårlöst försvunnen kvinna – som en gång i tiden varit inlagd på Långbro mentalsjukhus. Spåren leder till Tällberg, och Lina förstår att hon måste ta sig dit. Bara folkabussen Dolly vill starta…

Kommentar:
Ett delikat mörker är uppföljaren till En dyrbar fångst, och andra delen i Christoffer Holsts mysdeckarserie Morden längs kartan.

Det här är perfekt läsning mitt i julstress eller decembermörker, eller var ni nu befinner er. Man hamnar som i en egen liten trivselbubbla och får sig en lagom dos julstämning. Jag gillar Louise och Lina, den omaka systerduon, som löser brott och äter delikatesser.

Det är en snäll pusseldeckare, även om det sker mord och andra otrevligheter. De pittoreska miljöerna, de trevliga karaktärerna och den varma inramningen gör att det blir en mysig lässtund.

Fakta:
Förlag: Forum Lovereads
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2023