Det hon begraver – Emma Ångström

Lindas tillvaro vänds upp och ner när hon börjar ana sanningen om mannen som hon delar sitt liv med.
Kan Jesper verkligen vara serievåldtäktsmannen som sätter skräck i Stockholm? Misstankarna hon bär på leder till att hon måste fatta sitt livs svåraste beslut: Ska hon utsätta sig själv för fara för att kunna rädda andra kvinnor?

Edda Nord, kommunikatör på en kvinnojour, försöker navigera i sin nya vardag som singel. Och när hennes vägar korsas med Lindas ställs hon inför en stor utmaning.

Samtidigt förföljer en okänd man en kvinna. Vem är stalkern, och vad driver honom att smyga i skuggorna?

Kommentar:
Det hon begraver är andra delen i serien om Edda Nord. (Första delen är Det hon förtjänar). Kommunikatören som började jobba på kvinnojour är numera ofrivilligt singel och försöker klara av det nya livet och vardagen med dottern Ilse på halvtid. Samtidigt verkar det vara någon som stalkar henne, men vem?

På Ilses förskola jobbar Linda, som börjar misstänka att hennes man Jesper är den serievåldtäktsman som härjar i området. Men kan det verkligen vara sant? Vågar hon konfrontera honom? Vad händer om hon har fel – eller ännu värre om hon har rätt?

Det här är en relationsthriller med fokus på våldsamma män och destruktiva relationer. Män som utnyttjar sin makt, manipulerar och går över gränserna, på olika sätt. Men det handlar också om utsatta kvinnor, som bortförklarar och ursäktar männens beteende, om skam och förnekelse, om att hitta mod och styrka när man är som svagast. Det är så lätt att känna igen sig, och händelserna ligger nära verkligheten.

Det är otrooooligt spännande och läsaren luras och vilseleds gång på gång. Historien är skickligt uppbyggd och dramatisk, hela vägen fram till upplösningen. Och så finns det också en del humor mitt i allt det mörka, när vi får följa Eddas försök att kasta sig ut i Tinder-dejtande. Längtar redan efter nästa del!

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 373
Utgivningsår: 2024