Den sista marionetten – Andreas Ek

Joel Adler är en före detta operatör vid Sveriges hemligaste specialförband som efter en förödande insats i Somalia nu lever ett ensamt och kringflackande liv. Krig har varit hans arbetsplats och åren som elitsoldat har format både hans starka psyke och imponerande fysik.

Efter ett slumpmässigt möte på ett hotellrum vaknar han upp med den vackra Tess mördad bredvid sig i sängen. Innan Joel hinner göra något åt situationen ringer telefonen samtidigt som polisen bankar på dörren. Rösten i andra änden ger honom ett ultimatum, antingen straffas för mordet eller följa instruktionerna och bli en marionett. Joel fattar ett snabbt beslut. Ett beslut han för evigt kommer att ångra.

Kommentar:
Andreas Ek, som tidigare skrivit bland annat Törst och Raseri, är nu tillbaka med en helt ny spänningsserie. Den här gången med en före detta elitsoldat, Joel Adler, i huvudrollen.

Joel Adler vaknar på ett hotellrum, bredvid en död kvinna, av ett telefonsamtal där en okänd person ber honom att transportera en väska från en plats till en annan, annars kommer han att bli ditsatt för mordet. Joel får inte många minuter på sig att bestämma sig, och i chock går han med på villkoren.

Den sista marionetten är fartfylld och pulshöjande spänning, hela vägen igenom. Kapitlen är korta och tempot högt, det går verkligen inte att sluta läsa. Varför blir Joel en marionett? Vad är den okända mannen ute efter? Och vem är han? Läsaren är lika ovetande som Joel, och bit för bit kommer vi närmare ett svar.

Parallellt som vi lär känna Joel får vi också lära känna utredaren Emma Steen, som från sitt håll arbetar med att lägga pusslet. Jag ser fram emot att lära känna dem bättre i kommande delar.

Den sista marionetten är både intensiv och dramatisk och snillrikt konstruerad. Det här är riktigt bra!

Fakta:
Förlag: Saga Egmont / Stellar Förlag
Utgivningsår: 2022
Antal sidor: 337