X – Pascal Engman

Vanessa Frank har valt att avsluta sin tjänst som polisinspektör för att skydda sin dotter Celine mot den eskalerande hotbilden. Men hon har svårt att hitta mening med sin nya, lugna tillvaro. När en internationellt känd fotbollsfru hittas mördad i sitt hem på Lidingö börjar fallet gäcka den tidigare polisinspektören. 

I en förort på andra sidan stan kämpar 17-åriga Herish för en ljusare framtid. Drömmen om att bli fotbollsproffs gör honom till ett enkelt byte för matchfixare och agenter. Det visar sig snart att flera öden är sammansnärjda i en omöjlig ekvation och Vanessa Frank måste hitta den okända variabeln X innan det är för sent. 

Kommentar:
Efter Eldslandet, Råttkungen, Änkorna och Kokain är Pascal Engman tillbaka med en ny spännande thriller, X, Den här gången handlar det om spelet bakom spelen – fotbollsvärlden och spelindustrin, med matchfixning, korruption och stora pengar.

Och som vanligt är det grymt spännande läsning, och som vanligt är det välskrivet och välresearchat. Briljant, förträffligt, hatten av och allt det där, Jag känner att jag bara upprepar mig själv i varenda recension av Engmans böcker, mina superlativ börjar ta slut. Men X är fenomenalt bra och Pascal Engman är fenomenal på det han gör.

Jag kan inte särskilt mycket om spel och betting eller matchfixning, knappt ens varit medveten om problemet med riggade matcher, men det är ju klart att det finns. Det här blir både intressant och utbildande, samtidigt som det är sjukt spännande och dramatiskt. Handlingen känns trovärdig och aktuell, och så är det genomgående i hela Vanessa Frank-serien.

Grymt bra! Läs!

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 623
Utgivningsår: 2022