Raseri – Andreas Ek

Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrika MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.
 
Kommentar:

Raseri är en spännande skräckthriller om ett virusutbrott som slår ut hela samhället och förvandlar de smittade till blodtörstiga och zombieliknande varelser. Viruset sprider sig snabbt, kaos uppstår.

Att Andreas Ek har bakgrund som polis kan man man nästan gissa sig till då allt som har med polisrollen att göra känns trovärdigt och kunnigt, och dessutom slängs det in lite kritik mot omorganisationer och annat.
 
Det är en klart godkänd debut av Andreas Ek, tempot är snabbt och det händer saker hela tiden. Jag har svårt att lägga boken ifrån mig. Språkmässigt är det okej, men det är också en hel del upprepningar och överdetaljerade beskrivningar på bekostnad av dialog. Slutet känns lite plötsligt, men det känns också som att det finns en del två på lager. Den läser jag gärna.
 
Fakta:
Förlag: Eken förlag
Antal sidor: 329
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.