Törst – Andreas Ek

Kampen för överlevnad sätts på sin spets i efterdyningarna av virusets framfart när ett nytt hot gör sig gällande. De som inte har smittats förstår snabbt att om de ska överleva måste de hålla sig undan när solen går ned. Det är när mörkret faller som de kommer fram. De förändrade.

Kommentar:
Törst är uppföljaren till Raseri, och tar vid där första boken slutade. Ett virus sprider sig bland befolkningen, vissa smittas, andra smittas inte, men de är å andra sidan lika utsatta då de smittade är aggressiva och livnär sig på människoblod. Det gäller att överleva, hitta ett botemedel, och bygga upp någon form av samhälle.

Jag gillar den här typen av historier, både som film och bok, när ett virus/katastrof hotar hela mänskligheten och folk gör vad de kan för att överleva. Men det är inte allt för ofta det görs på svenska, så bara det gör mig glad. Sen är det också både spännande, otäckt och tempofyllt, med korta kapitel och små cliffhangers, som gör det stört omöjligt att lägga boken ifrån sig.

Jag tror att Andreas Ek har haft roligt när han har skrivit de här böckerna, och det smittar av sig till läsaren. Men jag tror också att han kanske tröttnat lite mot slutet, för det pyr som bara ut istället för att bli den dramatiska final som det byggts upp emot. Och även om det blir ett bra avslut så hade jag gärna sett ännu en del i serien.

Fakta:
Förlag: Eken förlag
Antal sidor: 445
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.