Faller jag, faller du – Krillan Ahlsén

Med en deprimerad tonårsdotter och en dement mamma kvar i Stockholm kämpar Iris för att rusta upp huset. Men livet i Karlavik blir inte som hon tänkt sig. På vinden hittar Iris gömda målningar, väldigt olika den konst som hennes pappa var känd för. Hon hittar också ett mystiskt foto som föreställer pappan med en liten flicka. Fram växer en annan bild av den far hon trodde att hon kände.

Och hur mycket kan hon egentligen lita på sina nya bekantskaper i byn? Fler skrämmande händelser inträffar och Iris börjar bli orolig på riktigt. Vem kan hata henne så mycket när hon inte ens vet vad det är hon har gjort?

Kommentar:
Faller jag. faller du är en feelgoodthriller som lyckas rätt så bra med att vara både och. Det är både en bra relations-livspussel-roman och psykologisk spänning.

Iris är en spännande huvudperson, som också växer som karaktär. Hon brottas med rätt så vanliga ”mittilivet-problem” – otrogen make, dotter med psykisk ohälsa, dement mamma, och ett dödsbo efter pappan och hans sambo att ta hand om. Bit för bit får man lära känna henne, och får en mer nyanserad bild av vem hon egentligen är.

Det händer också skrämmande saker i huset där hon flyttar in. Men vem är det som försöker skrämma henne? Det är spännande hela vägen till den dramatiska upplösningen, men det blir aldrig för otäckt utan håller sig på lagom spännande feelgood-thriller-nivå.

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 408
Utgivningsår: 2022