En svårfångad dröm – Sofia Ymén

När Filippa får chansen att göra verklighet av sin dröm – att hjälpa samarbetet mellan häst och ryttare på barndomsvännen Madeleine Fors gård – tvekar hon inte för ett ögonblick. Men vad gör man när man stirrar sin livsdröm i vitögat, blir man fylld av förväntan eller stel av skräck inför att misslyckas?

Sedan barnsben har Williams föräldrar byggt upp ett liv kring honom och hans hopptävlan. Men nu närmar han sig trettio, och karriären har kraschat. När föräldrarna skickar hem honom och tävlingshästen Eldorado från Frankrike, får hästen stallplats på Fors gård.

Filippa får i uppdrag att hjälpa William med hästen, men båda två går in i uppdraget lika motvilligt. Ändå dras de till varandra. I samma veva hittar Filippa sin gammelmormors dagbok, och börjar läsa den tillsammans med sina väninnor. Kan en änka som levde för knappt hundra år sedan leda dem på rätt väg?

Kommentar:
En svårfångad dröm är andra delen i Kungsbackakvartetten, och precis som första delen Ett oväntat arv är det en mysig historia med vänskap, romantik och hästar. Just hästarna får ta en större plats i handlingen den här gången, och det gillar jag mycket. Hästböcker för vuxna finns det allt för få av. Det får gärna vara ännu mer hästar i nästa del!

Jag gillar också att det är Filippa som får ta huvudrollen nu, men Madeleine och de andra karaktärerna finns fortfarande med. Gissningsvis tar Hedvig över stafettpinnen i tredje boken.

I övrigt är det mysig och lättläst, och hur fint är inte omslaget!

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 260