Ett oväntat arv – Sofia Ymén

När Madeleine Fors föräldrar omkommer i en bilolycka står hon plötsligt ansvarig för hela familjens ägor: en hästgård som vandrat genom släkten i flera generationer. Visserligen delar hon arvet med sin bror Erik, men han är mer intresserad av ryttartävlingar runt om i Europa än att ta hand om gården.

I hovslagaren Henrik, en vän till familjen, finner Madeleine både stöd och en oväntad attraktion. Det finns bara ett problem: Henrik var den som körde föräldrarnas bil natten de krockade.

För att få hjälp med ruljangsen på gården bestämmer sig Madeleine för att skriva brev till sina tre bästa barndomsvänner – tjejer som precis som henne själv älskade hästar som barn men som idag lever helt andra liv. Kanske kan de enas igen, och samtidigt vända gårdens ekonomi. Men i familjen ruvar hemligheter som kommer att sätta käppar i hjulen för Madeleines planer…

Kommentar:
Ett oväntat arv är första delen i Kungsbackakvartetten som kretsar kring familjen Fors hästgård på västkusten. Och det är så mysigt med hästböcker för vuxna! Men det hade gärna fått vara ännu mer fokus på hästarna och stallen, här blir det handgripliga arbetet med hästarna mer som en kuliss till resten av intrigerna. Lite som vinproduktionen på Falcon Crest, inga övriga jämförelser.

Och visst är det mysig läsning, om än jag tycker det är lite tunt också. Jag kan inte riktigt köpa allt – att de hemligheter som finns har varit hemligheter så länge. Polisutredningar och dödsbon existerar inte riktigt i den här verkligheten. Men det gör inte alltför mycket heller, det här är mysig (nu har jag använt ordet mysig tre gånger men det stämmer så bra) läsning som passar perfekt under ruggiga höstkvällar. Och jag ser fram emot att läsa kommande delar i serien!

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 255
Utgivningsår: 2020

 
Finns på Omnible.