Till de döda – Emma Ångström

En ung kvinna och hennes nyblivne make flyttar från storstaden till en herrgård på landet och planerar för sitt gemensamma liv. Allt är perfekt: hon ska äntligen förverkliga sin dröm om att öppna en liten butik och ser fram emot att bilda familj. Men ingenting blir som hon har tänkt sig. Det vackra huset bär på en mörk historia och när maken reser bort är hon inte säker på att hon är ensam hemma. Vad döljer sig i skuggorna?

 
Kommentar:
Emma Ångström är tillbaka med en ny psykologisk thriller. Jag tyckte rysligt mycket om En underbar död, som var riktigt spännande och obehaglig. Till de döda är obehaglig på ett helt annat sätt. Det är jobbig, mörk och plågsam läsning. Historien drabbar mig hårt och gräver sig in under huden. Isas trauma är också mitt trauma och jag kastas tillbaka i tiden till en plats jag lämnat bakom mig och inte vill återuppleva. Emma Ångström skriver så det känns, och bränns.
 

Som läsare hålls man på spänn hela tiden. Man vet inte riktigt vad det är som händer på herrgården – är allt bara i Isas fantasi, är det någon som vill henne illa, är det husets mörka historia som hemsöker henne? Eller vad är det egentligen som pågår.

 

Fakta:
Förlag; Piratförlaget
Utgivningsår: 2021

Antal sidor: 209