Allt vi inte sa – Sara Osman

Amanda är bäst på fest, kanske lite väl bra. Sofia briljerar men är advokatbyråns enda svarta kvinna. Caroline har allt, minus en miljon Instagramföljare. De tre vännerna avnjuter vuxenlivets förrätt i Stockholms innerstad. På ytan är allt bra. Där under pågår något helt annat. 
 
Kommentar:
Allt vi inte sa är en samtidsfeelbad som griper tag och vänder ut och in på mig som läsare. Det är smart, fyndigt och roligt – och samtidigt sorgligt och tragiskt. Karaktärerna är osympatiska och osköna, missunsamma och självcentrerade – men ändå tycker jag om dem. Historien utspelar sig i en värld som är så långt ifrån min egen – och ändå känner jag igen mig så mycket i allt. 
 
Det finns ett flyt och en nerv i berättandet som gör det omöjligt att lägga boken ifrån sig, och varje sida för läsaren närmare den katastrof man vet att oundvikligen kommer.
 
Riktigt bra debut av Sara Osman!
 
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 311
Utgivningsår: 2021