Tillbaka till Stoningham – Kristan Higgins

Familjen Frost är en klassisk amerikansk familj. Barb och John har varit gifta i nästan femtio år. De har två döttrar – Juliet och Sadie – som båda är älskade men väldigt olika. Men när John får en stroke faller familjen Frosts värld samman likt ett korthus. Vildsjälen Sadie bestämmer sig för att lämna sitt liv som konstnär i New York, och bege sig tillbaka till Stoningham, den lilla kuststaden någon timme bort. Hon har alltid varit pappas flicka, och det är hennes ansvar att ta hand om honom efter stroken.
I Stoningham bor systern Juliet kvar. Hon är en framgångsrik arkitekt, gift med en charmerande brittisk man och har två ljuvliga döttrar. Ändå tillbringar hon en stor del av sin tid med att gömma sig i garderoben med panikattacker. Som tur är har hon mamma Barb till stöd – och Barb har alltid haft Juliet som favorit.
Men vad händer när familjen Frosts självklara roller plötsligt blir otydliga? Lilla Stoningham är en liten stad full av hemligheter och bortglömda kärleksaffärer. Och ingenting kommer bli sig likt igen…’

Kommentar:
Kristan Higgins är en författare jag gärna vänder mig till när jag har en lässvacka. Med sina charmiga och varma historier lyckas hon alltid kicka igång mitt lässug igen. Så även den här gången.

Och som alltid i Higgins böcker handlar det om att huvudpersonen återvänder hem till den lilla småstad där hon växte upp, och får ta itu med både sig själv och sina relationer till föräldrar och syskon. Att återvända hem och att hitta hem helt enkelt.

Det är humor, romantik och svärta, och jag tycker väldigt mycket om den varma och familjära tonen i berättelsen.

Läs också Hem till Scupper Island och På andra sidan Hudson River.

Fakta:
Originaltitel: Always the Last to Know
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 402