På andra sidan Hudson River – Kristan Higgins

Att släppa taget om sitt ex har inte varit lätt för klänningsdesignern Jenny Tate. Speciellt inte eftersom hans nya fru vill bli Jennys bästa vän. I längtan efter en nystart bestämmer sig Jenny för att lämna Manhattans skyskrapor för den mysiga lilla staden hon växte upp i. Väl på andra sidan Hudson River öppnar hon en egen bröllopsbutik och lyckas samtidigt intressera sig för Leo, den charmiga grannen som är lika attraktiv som han är irriterande.

I samma stad bor Jennys syster Rachel med sin familj. Enligt Jenny har Rachel alltid haft den perfekta familjen, men när Rachel får reda på något om sin make imploderar idyllen fullständigt.

Kommentar:
Kristan Higgins Hem till Scupper Island som kom förra året blev en stor favorit hos mig. Och liksom den så är även På andra sidan Hudson River en härlig, romantisk feelgood med både svärta och humor.

Den här gången handlar det om systerskap. Historien berättas växelvis av de båda systrarna Jenny och Rachel, som trots sina olikheter står varandra väldigt nära. Deras mamma är självupptagen (åh vad jag älskar alla dialoger där modern på något sätt är inblandad, de är väldigt relaterbara!) och pappan finns inte längre i livet, så de förlitar sig mycket på varandra.

Dialogerna är genomgående mycket bra, och även karaktärerna är intressanta att följa. Det är inte bara Jennys och Rachels historier som rullas upp, utan även sidokaraktärer som ger liv och extra krydda till berättelsen.

Och så är det väldigt känslosamt: frustration, ilska och irritation blandas med sorg, ledsamhet och glädje, och det är också riktigt roligt och bitskt. Det blir en perfekt blandning. På andra sidan Hudson River är riktigt härlig läsning, och Kristan Higgins seglar upp till en favoritförfattare inom den här genren.

Fakta:
Originaltitel: If You Only Knew
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 456
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.