Tolv veckor med dig – Johanna Schreiber

Jacob och Linnéa träffas på ett bröllop som ingen av dem egentligen vill gå på. Trots deras uppenbara olikheter får de en överraskande het natt tillsammans. Båda återvänder hem med inställningen att de aldrig kommer att ses igen. Men några veckor senare upptäcker Linnéa att hon är gravid.
De bestämmer sig för att flytta ihop på prov, för att ta reda på om de vill bli föräldrar tillsammans. Men deras vitt skilda bakgrunder, vänner och familjer kommer inte att göra ett svårt beslut enklare. Det blir början på en sommar fylld av kulturkrockar, outtalade drömmar och känslor ingen av dem väntat sig.
 
Kommentar:
Affärsjuristen Jacob och välgörenhetsarbetaren Linnéa är på pappret inte varandras typer, men det är ändå något som klickar för dem, så pass väl att de tillbringar en het natt tillsammans. Sen är det tack och hej, ses inte igen, förrän det visar sig att Linnéa blivit gravid. 
 
De bestämmer sig för att flytta ihop och lära känna varandra. Vill de ha det här barnet? Kommer de att funka ihop, inte nödvändigtvis som par men i alla fall som vänner? 
 
Tolv veckor med dig är ren läsnjutning. Det är en välskriven, genomtänkt, feelgood som inte riktigt följer de upptrampade spåren. Allt känns väldigt äkta, såväl handling som miljöer och människor. Både Jacob och Linnéa blir mina vänner under läsningen. Jag ville aldrig att boken skulle ta slut.
 
Ren läsnjutning som sagt, men det betyder inte att allt är härligt och fluffigt. Det är tuffa ämnen och svåra beslut, och jag tycker Johanna Schreiber lyckas mycket bra med att hantera de olika utmaningar som paret ställs inför.
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 349
Utgivningsår: 2020
 
Finns på Bokus och Adlibris.