En familjetragedi – Mattias Edvardsson

Bill Olssons ekonomi är körd i botten. Han kämpar för att försörja sin dotter och hyr ut ett rum till studenten Karla, som äntligen gjort sig fri från sin missbrukande mamma.
För att finansiera sina juridikstudier börjar Karla städa hos barnläkaren Steven Rytter och hans fru Regina. Men snart förstår hon att allt inte står rätt till i huset. Varför tillbringar Regina dagarna instängd i ett mörkt sovrum?
Samtidigt är Jennica mitt uppe i en trettioårskris. Via Tinder möter hon Steven och blir stormförälskad. När Steven och Regina hittas döda i sitt hem blir Bill snart misstänkt.
Kommentar:
Efter En helt vanlig familj och Goda grannar är Mattias Edvardsson tillbaka med ännu en lysande, spänningsladdad roman som skakar om i vardagstryggheten. En familjetragedi tycker jag är snäppet mörkare än de båda tidigare. Det blir mindre och mindre av familjeidyll, och mer av trasighet.
Vi får ta del av historien ur olika berättarperspektiv blandat med polisens förhör. Vad är det egentligen som hänt i huset? Är det ett mord eller en olycka? Hur hänger allt ihop? Bit för bit läggs till pusslet och det går verkligen inte att sluta läsa förrän pusslet är klart. Kapitlen är korta, och vi får veta bara precis så mycket vi behöver innan historien växlar fokus, så nyfikenheten hålls hela tiden vid liv. Och byggs på!
Förutom att Mattias Edvardsson är otroligt skicklig på att bygga en spännande historia med driv så är han mästerlig på att bygga karaktärer. Det är verkliga människor det handlar om, vanliga människor som pressas mot sin gräns. Men vad händer när gränsen flyttas längre och längre fram, och slutligen passeras?
En familjetragedi är en roman om ett brott. Men än mer så är det en roman om människor.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 370
Utgivningsår: 2021