En helt vanlig familj – Mattias Edvardsson

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.
Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

Kommentar:
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn? Eller din partner? Det är frågorna som ställs i Mattias Edvardssons nyutkomna spänningsroman.

Om 2016 års snackis var Malin Persson Giolitos Störst av allt, så kommer det här året att tillhöra Mattias Edvardsson. Det här är så galet bra, jag blir alldeles lycklig när jag läser. Eller lyssnar, som jag faktiskt gjorde den här gången. Den som känner mig vet att ljudböcker alltid upplevs aningen sämre än lästa böcker, och ÄNDÅ blir det här så himla bra.

Historien berättas i turordning av de tre familjemedlemmarna: Adam, Stella och Ulrika. I tillbakablickar som varvas med nutiden, och ibland samma händelser ur olika perspektiv, och det är väldigt skickligt och snyggt gjort. Det är också intressant hur ens egen uppfattning av saker och ting ändras under berättelsens gång, beroende på berättaren.

Jag ska inte avslöja mer om handlingen, det här är en sådan bok som läses bäst utan så mycket förhandsinformation eller analyserande. Bara läs. Du kommer inte att ångra dig.

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 456
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Johannas deckarhörna och Lottens bokblogg.