Svärmodern – Sally Hepworth

Lucy har aldrig kommit överens med sin svärmor. Även om Diana alltid har varit artig och aldrig ställt till med någon scen så har Lucy känt att hon inte duger i Dianas ögon.

Nu har Diana hittats död, med ett självmordsbrev bredvid sig. I det beskriver Diana att hon gjort detta val eftersom hon är trött på att kämpa mot sin cancersjukdom, men det är något som inte stämmer. Obducenten har funnit spår av gift i Dianas kropp, och tecken på strypning. Vem har velat Diana ont? Och varför?

Kommentar:
Svärmodern, är liksom Hepworths förra roman Familjen i huset bredvid, en spännande relationsthriller. Sådär lagom spännande så att det aldrig blir otäckt, men så spännande att man bara m å s t e läsa ett kapitel till för att få veta vad som händer.

Redan i inledningen avslöjas det att Diana hittats död, misstänkt mördad. Den stora frågan är – vem gjorde det och varför? Historien berättas växelvis i dåtid och nutid, med Lucy och Diana som berättare. Ibland får vi ta del av samma händelse ur två perspektiv, ibland tangeras händelser, och det är riktigt snyggt gjort.

Lucy och Diana har en komplicerad relation, men framförallt är den väldigt äkta skildrad. Det finns mycket att känna igen sig i, och man får viss förståelse för varför de båda agerar som de gör. Skildringen av relationerna är det som är allra bäst.

Svärmodern är perfekt läsning för dig som gillar Liane Moriarty eller Lisa Jewell.

Fakta:
Originaltitel: The Mother-in-Law
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 302
Utgivningsår: 2019