Familjen i huset bredvid – Sally Hepworth

Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomlingen.
 
Men Ange, Fran och Essie har också sina egna hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varenda aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.
 
När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemligheterna sippra ut, och de kommer snart att upptäcka att när man granskar något alltför noga, ser man saker man kanske inte ville se.
 
Kommentar:

Författaren är Sally Hepworth, men det hade lika gärna kunnat vara Liane Moriarty, för det är väldigt mycket som påminner om Moriarty. Både hur historien berättas, men också den australiensiska hemmafrumiljön och karaktärerna känns bekanta. Och visst tänker man också på Desperate Housewives.

Det finns en satirisk ton över hemmafrulivet, som jag åtminstone hoppas är satirisk, och en känsla av att något inte är som det ska med den nya grannen som flyttar in. Men det är inte bara den nya grannen som har hemligheter. I varje prydlig liten villa händer det saker som få kunnat ana.

Familjen i huset bredvid är en lagom spännande relationsthriller som ger mersmak, jag läser gärna mer av Hepworth.

Fakta:
Originaltitel: The Family Next Door
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 293
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.