Flickan i skogen – Sam Lloyd

Elissa är tretton år när hon kidnappas. Mitt på dagen blir hon inkastad i en bil, nedsövd och bortförd. När hon vaknar ligger hon fastkedjad i en håla under jorden, djupt inne i skogen. Hon har ingen aning om vem hennes kidnappare är, men hans beteende blir allt mer oförutsägbart.

Elijah är en pojke som har ägnat hela sitt liv åt att utforska varje del av skogen, och det är så han hittar Elissa. Elissa inser att den märkliga Elijah är hennes enda chans att komma undan med livet i behåll. Men Elijah vägrar att ringa polisen. Han är glad över att äntligen ha fått en vän. Och han vet hur det här kan sluta. Elissa är inte den första flickan han har hittat fången i skogen.

Kommentar:
Flickan i skogen är en fenomenal thriller. En handling som sätter myror i huvudet, men allt man tycker är konstigt eller ologiskt eller överdrivet under läsningens gång får så småningom sin förklaring. 

Spännande och obehaglig handling, två fascinerande karaktärer i både Elissa och Elijah, och en smart skriven psykologisk thriller. Och det är ungefär allt jag kan och vill berätta för att inte spoila. Läs boken!

Jag har läst boken på engelska: The Memory Wood

Fakta:
Originaltitel: The Memory Wood
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 413
Utgivningsår: 2020